full screen background image

Wat is de behandeling ?

>ALVLEESKLIER >Wat is de behandeling ?
Auteur: J. Sprakel, MD - Laatste update: 28-10-2015

Aan de hand van de uitslagen van de onderzoeken bepaalt de arts welke behandeling mogelijk is. De arts zal de mogelijke behandeling(en) uitvoerig met u bespreken.

Bij de meeste patiƫnten wordt de diagnose in een gevorderd stadium gesteld. Dat wil zeggen dat de tumor is doorgegroeid in omliggende weefsels, of dat er uitzaaiingen zijn elders in het lichaam. Een operatie is bij alvleesklierkanker de enige behandeling die kans geeft op genezing. Helaas komen weinig mensen in aanmerking voor een operatie bij alvleesklierkanker. Omdat de tumor vaak pas laat wordt ontdekt, is dit slechts bij ongeveer vijftien procent van de patiƫnten mogelijk. Afhankelijk van het stadium van de ziekte krijgt u een curatieve of een palliatieve behandeling:

Curatieve behandeling

Een curatieve behandeling is een behandeling die gericht is op genezing. Bij een curatieve behandeling vindt altijd een operatie plaats. Soms wordt een operatie gecombineerd met andere (aanvullende) behandelingen.

Palliatieve behandeling

Alvleesklierkanker geeft meestal pas klachten als de tumor zich al behoorlijk heeft uitgebreid. Genezen van alvleesklierkanker is dan niet meer mogelijk. Een palliatieve behandeling is bedoeld om de ziekte zoveel mogelijk af te remmen en de klachten te verminderen Genezen van alvleesklierkanker is dan niet meer mogelijk. Een palliatieve behandeling kan bestaan uit een operatie, het plaatsen van een buisje tijdens een ERCP, chemotherapie, bestraling of een combinatie van deze behandelingen.

Copyright (c) 2015 MCN-HPB.NL | All rights reserved | Disclaimer | Inloggen |